top of page

Medische pedicure

Een medische pedicure of gespecialiseerd voetverzorger staat in voor de preventie en verzorging van de huid-en nagelaandoeningen, alsook voor professionele adviesverlening over goede schoenen en voethygiëne.

U kunt bij mij terecht voor:

Enerzijdse verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoening:

  • Likdoorn

  • Eelt

  • Ingegroeide nagel

  • Kalk- en schimmelnagel

  • Hielkloven

  • Voetwratten

  • Te droge of vochtige voeten

  • ...

Anderzijds geef ik ook advies, spoor ik klachten op en behandel deze.

Een gespecialiseerde voetverzorging op regelmatige basis is vooral belangrijk voor personen met voetklachten, mensen die beroepshalve veel staan of lopen, ouderen, patiënten met diabetes, reuma, artrose en sporters.

Voor een gespecialiseerde voetverzorging is geen voorschrift van de arts nodig.

Kunt u zich moeilijk verplaatsen, dan kom ik bij u langs.

Therapeutische behandelingen

Nagelreconstructie

Een nagelreconstructie wordt gebruikt om beschadigde teennagels te herstellen.

Ontbrekende nagelhoeken kunnen worden hersteld.  Ook gescheurde, splitsende, afbrokkelende, schimmel- en traumanagels kunnen in hun groei begeleid worden. 

De herstelde nagel voelt natuurlijk aan met als resultaat een mooi, verzorgde en esthetische nagel.

Dit is zowel toepasbaar bij dames en heren. 

Orthese of Orthoplastie

Een orthese is een op maat gemaakt hulpmiddel vervaardigd uit silicone. Dit helpt bij een voet- en/of teenstandafwijking, die pijn of ongemak veroorzaakt.

Een orthese kan nuttig zijn om chronische drukpunten te ontlasten, zoals een likdoorn, die steeds terugkomt tussen of op de tenen.  Ook bij hamertenen, klauwtenen, hallux valgus,... kan een orthese hulp bieden om zo terugkerende klachten te verminderen of te voorkomen.

Veel kant- en klare anti-drukmiddelen worden aangeboden in de groothandel, zoals teenspreiders. Deze leveren vaak slechts een tijdelijke oplossing. Om de klachten voor een langere periode te kunnen opvangen, kan een orthese op maat, die een deel zal uitmaken van de voet, de ideale oplossing zijn!

Nagelregulatie of Orthonyxie

Nagelregulatie is een techniek, die de vorm van de nagelplaat optimaliseert en/of terug in een normale positie brengt.

Hierdoor wordt de nagelgroei begeleidt en kunnen pijnlijke en ingroeiende nagels voorkomen worden. 

Wanneer er sprake is van een ingegroeide nagel of een afwijkende nagelstand zoals een tunnelnagel, dan bestaat er de mogelijkheid om een nagelbeugel te plaatsen. Door de trekkracht van de nagelbeugel op de nagel zal de nagelstand gecorrigeerd worden. De druk van de nagel in de nagelwal vermindert en pijnklachten zullen afnemen. In principe kan iedere vervorming of kromming van de nagelplaat terug worden gebracht tot hun "normale" groeivorm.

Eerst en vooral gaan we na wat de oorzaak is van de druk in de nagelwal, de afwijkende nagelvorm of de pijnlijke nagel. Eveneens wordt advies gegeven om een optimaal resultaat te bekomen. Een controle afspraak en opvolging van de nagel wordt afgesproken.

bottom of page